Напуснаха ни легенди като Тина Търнър, Пако Рабан, Андре Броър и

...
Напуснаха ни легенди като Тина Търнър, Пако Рабан, Андре Броър и
Коментари Харесай

Звездите, които загубихме през 2023 година

Напуснаха ни митове като Тина Търнър, Пако Рабан, Андре Броър и ред други

И тази година светът се елементарни с някои от най-любимите си звезди. Ето и част от тези, които завършиха воя земен път.

Тина Търнър

" Кралицата на рокендрола " си отиде на 83-годишна възраст, след дълго боледуване в дома си в Швейцария. Тя страдаше от редица здравословни проблеми през последните години, в това число рак, инсулт и бъбречна непълнота. Тя не криеше за проблемите, през които е минала в живота си. Сред тях са скандалната връзка с първия й брачен партньор Айк, който редовно я подлага на душевен и физически побой, гибелта на доведения й наследник Рони. Историята на живота на Тина бе пресъздадена в биографичен филм от 1993 година, озаглавен " What's Love Got To Do With It ", като в нейната роля влиза Анджела Басет.

Пако Рабан

Испанският дизайнер си отиде на 88-годишна възраст в Портсал, Франция. Смъртта му беше доказана и от компанията, която управлява стилната му къща и бизнес с парфюми. Рабан, чието същинско име е Франсиско Рабанеда Куерво, започва стилната си кариера, създавайки бижута за " Живанши ", " Диор " и " Баленсиага. " той се отдръпна от дейната работа преди 20 години.

Андре Броър

Актьорът, който стана прочут с ролята си в хитовия сериал " Закон и ред ", си отиде на 61-годишна възраст, след малко боледуване. Носител е на две награди " Еми ", като забавното в професионалната му биография, е, че огромна част от облиците, в които се превъплъщава, са на полицейски чиновник.

Шейн Макгоън

Фронтменът на пънк групата " Погс " си отиде на 65-годишна възраст, откакто известно време беше приет в болница в болница с диагноза енцефалит. За кончината му показа брачната половинка му Мари Кларк, която постоянно споделяше моменти от последните му житейски дни в обществените мрежи. Шейн беше диагностициран с необикновеното и животозастрашаващо положение, което предизвиква отичане на мозъка, през декември 2022 година

Матю Пери

Актьорът, който се трансформира в любим на публиката с ролята си на Чандлър Бинг в хитовия сериал " Приятели ", беше открит удавен в джакузито в дома си. Той си отиде на 28 октомври, на 54-годишна възраст. След като резултатите от аутопсията бяха обществено изнесени, стана ясно, че гибелта на Матю е била в резултат на приложимост на кетамин, а удавянето му е бил второстепенен фактор. Лекарят му е предписал терапия с кетамин, което е пробно лекуване, употребявано при меланхолия и тревога.

Бърт Йънг

" Най-добрият другар на Роки " си отиде на 83-годишна възраст. Актьорът Бърт Йънг, който беше номиниран за " Оскар " за играта си паралелно до Силвестър Саталоун, си отде при започване на октомври, само че не се показва повода за гибелта му.

Ангъс Клауд

Актьорът, който стана прочут с ролята си в сериала " Еуфория ", умря на 25-годишна възраст, като мнозина показаха догатката си, че той самичък е протегнал ръка на живота си, в резултат на меланхолия от гибелта ана татко си. Оказа се, че това не е правилно, като аутопсията му потвърди, че гибелта му е настъпила в резултат на свръхдоза от разнообразни опиати. В кръвта му е била открита композиция от фентанил, кокаин, метамфетамин и бензодиазепин.

Тони Бенет

Само две седмиц преди рождения си ден, на 96-годишна възраст, си отиде емблематичният реализатор Тони Бенет, който се радваше на дългогодишна кариера, в която е пял с голям брой звезди - от Франк Синатра до Лейди Гага. Въпреки че детайлности към гибелта му не се показват, за никого не беше загадка, че той страда от Алцхаймер, болест, скоято беше диагностициран през 2016 година

Райън О " Нийл

Американският артист, който стана прочут с функциите си във филмите на Стенли Кубрик " Любовна история " и " Хартиена луна ", умря на 82-годишна възраст, заяви синът му. Той съобщи, че татко му е умрял от естествена гибел, обкръжен от околните си. Той е татко на общо четири деца, като най-известната му връзка е с колежаката му Фара Фосет.

Сюзън Сомърс

Малко преди да навърши 77 години, звездата от хитовия сериал от 90-те години " Стъпка по стъпка " си отиде, след дългогодишна борба с онкологично заболяване. Сюзън Сомърс си отиде в дома си в Калифорния, лежешком до брачна половинка си, който решил в деня преди рождения й ден, да й сервира подаръка си - собственоръчно написано писмо.

Пайпър Лори

Легендарната актриса, чийто емблематични функции във филми като хоръра " Кери " по Стивън Кинг, и сериала на Дейвид Линч " Туин Пийкс " я трансфораха в звезда, си отиде на достолепната възраст от 91 години. От екипа й стана ясно, че гибелта й е настъпила по естествени аргументи, и че всички са тъжни за това, че изгубили човек с " отличен гений и превъзходен човек. " Заради гения си Лори има триноминации за " Оскар "

Ричард Раундтри

Известен като първият негър екшън воин поради облика на частния детектив Шафт, си отиде на 81-годишна възраст. Мениджърът на Раундтри показа, че той си е отишъл в дома си в Лос Анджелис, откакто е бил диагностициран с рак на панкреаса. През 1993 година той е получил диагнозата рак на гърдата, поради което си е направил двойна мастектомия. " Влиянието му върху киноиндустрията не може да бъде подценено ", показа мениджърът на артиста.

Майкъл Гамбън

Британецът завоюва сърцата на почитателите с множеството си театрални и кинороли, измежду които е и емблематичния облик на Дъмбълдор, в поредицата " Хари Потър ". Той си отиде на 82-годишна възраст, като за новината оповестиха брачната половинка му лейди Гамбън и сина му Фъргюс. През 2014 година споделя, че към този момент изпитва усложнения да запомни репликите си, което същински го натъжавало.

Тото Кутуньо

Легендата на италианската сцена си отиде в края на август, месец откакто навърши 80-годишна възраст. Новината пристигна от мениджъра му Данило Манзуко. Той изясни, че след дълго боледуване, Кутуньо си е отишъл в блница в Милано, откакто е бил приет в болница. През 2009 година той схваща, че е болен от рак на простата, като през миналите години до него са както фамилията и най-близките му другари, по този начин и сътрудника му Албано Каризи.

Пол Рубенс

На 70-година възраст, след загадка борба с онкологично заболяване, си отиде артистът, станал прочут с облика на Пий-Уи Херман. Именно тази комедийна роля му донесе международна популярност и го трансформира в любим на феновете. През 1991 година Пол е задържан в киносалон по обвиняване, че се е докосвал на обществено място, което срутва репутацията му. През 2002 година в дома му нахлува полиция, търсеща детска порнография.

Шинейд О " Конър

След дългогодишна борба с психическо заболяване, музикалната звезда умря на 56-годишна възраст. Ирландската певица стана международна звезда през 1990 година със сърцераздирателния си кавър на " Nothing Compares 2 U ". Шинейд си отиде година, откакто изгуби 17-годишния си наследник Шейн, която се самоуби. Именно туит, в който споделя тъгата си от неналичието му, е последното й обществено изявление преди гибелта й.

Джейн Бъркин

Любимката на няколко генерации си отиде на 76-годишна възраст, като съгласно информацията повода са били здравословни проблеми. В последния си път Бъркин беше изпратена от семейтвото и най-близките си другари. Най-известният шлагер на Джейн Бъркин е " Je t'aime...moi non plus " със Серж Генсбур от 1969 година, с който живеят дружно повече от 10 години и са родители на две дъщери.

Лиза Мари Пресли

В началото на годината, на 54-годишна възраст си отиде единствената щерка на Краля на рока. От последвалата аутопсия стана ясно, че повода за гибелта на Лиза Мари пресли е била чревна непроходимост, която се е случила в резултат на затруднение след бариатрична интервенция, на която Пресли се подложила преди няколко години. Смъртта на Лиза се случи три години, откакто изгуби сина си Бенджамин.

Алън Аркин

Носителят на " Оскар " си отиде на 89-годишна възраст, в дома си в Калифорния. В общо изказване синовете му отдадоха почитта си към него, обяснявайки, че той в бил " неповторимо надарена естествена мощ както като актьор, по този начин и като човек. " Сред емблематичните му функции са тези във кино лентата " Мис Слънчице ", за която взима Оскар и в лентата на бен Афлек " Арго ".

Трийт Уилямс

Звездата от хитовия мюзикъл от 1979 година " Коса " почина след злополука с мотор, случила се в щата Върмонт. Докато взимал завой, Уилямс е бил засечен от насрещно пътуващ джип и конфликтът е довел до съдбовния край. Трийт е номиниран за премия " Еми " през 1996 година за играта си в " Смяна в " Късното шоу " и за три оценки " Златен глобус ": през 1985 година за " Трамвай на Желание ", през 1982 година за " Принцът на града " и през 1980 година за " Коса ".

Ракел Уелч

Определяната за един от безконечните сексимволи, Ракел Уелч умря след малко поледуване, на 82-годишна възраст. Новината потвърдиха нейният управител и фамилията й. Тя закупи международна популярност след присъединяване си в лентите " Фантастично пътешестване " и " Един милион години преди Христа ". Уелч влиза в класацията на " 100-те най-ослепителни дами в киното ".

Джина Лолобриджида

Малко след нова гоина, на достолепните 95 години ни напусна една от иконите на италианското кино Джина Лолобриджида. Тя до последно беше дейна в дейностите, които я интресуваха и даже на псоелдния си рожден ден съобщи, че е твърдо реша да продължи с артпроектите си, измежду които е фотографията.

Джулиян Сандс

И до през днешния ден няма съответно пояснение и причина за гибелта на 65-годишния артист, който изчезна по време на поход. Останките му бяха открити през юни, след няколкомесечно търсене, което обаче беше затруднено, защото по това време Калифорния беше връхлетяна от смъртоносни стихии, както и от заледявания и опасност от лавини.

Василил Карас

Гръцката легенда Василил Карас е последната звезда, която умря през 2023 година. Той издъхна на Бъдни вечер - 24 декември. Погребението му ще е в сряда, а сега цяла Гърция тъжи за загубата.

Източник: 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР